Előfizetői tartalom

Akkora a baj Kubában, hogy az ENSZ-hez fordultak

Portfolio
A kubai kormány először fordult segítségért az ENSZ Élelmezési Programjához (WFP), mivel az élelmiszerhiány súlyosbodik a kommunista vezetésű szigeten. A WFP megerősítette, hogy hivatalos kérelmet kapott Kubától a hét év alatti gyerekek számára szánt tejpor biztosítására vonatkozóan. Ez a lépés Kuba gazdasági válságának komolyságát jelzi - számolt be a BBC.

Tejport és más alapvető élelmiszereket hatósági áron biztosítanak a kubaiaknak az országban, de a késedelmek és az ellátási hiányok gyakoriak. Ezt a rendszert 1962-ben vezette be Fidel Castro, miután az Egyesült Államok szankciókat vezetett be a sziget ellen. A kubai kormány továbbra is az Egyesült Államok által fenntartott szankciókat okolja gazdaságának rossz állapotáért...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés