Előfizetői tartalom

Szigorodnak a rövid távú szálláskiadás szabályai

MTI
Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén rendelkezéseket fogadott el, hogy egységes és szigorúbb előírásokkal átláthatóbbá és ellenőrizhetőbbé tegyék a rövid távú szálláskiadás szabályozását. A 493 igen szavazattal, 14 ellenében, 33 tartózkodás mellett elfogadott szabályozása egységesíti a rövid távú bérleti szolgáltatásokkal kapcsolatos adatok gyűjtésének és megosztásának módját. Célja az átlátható és felelős platformgazdaság előmozdítása az EU-ban, miközben megvédi a fogyasztókat a csalárd ajánlatoktól - tájékoztatott az uniós parlament csütörtökön.

A rendelet szerint a rövid távú bérbeadási szolgáltatásokat támogató online platformoknak meg kell felelniük a regisztrációs eljárásokkal és az adatmegosztással kapcsolatos kötelezettségeknek. Az online regisztrációs eljárás lehetővé teszi majd az illetékes hatóságok számára, hogy azonosítsák a vendéglátót és az egységét, és ellenőrizzék adataikat. Az online...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés