Előfizetői tartalom

A Fitch Ratings ítéletet mondott az Egyesült Államokról

MTI
Megerősítette stabil kilátással az Egyesült Államok "AA plusz" szintű államadós-besorolását a Fitch Ratings. A péntek éjjel Londonban bejelentett döntés elemzésében a nemzetközi hitelminősítő kiemelte azt a véleményét, hogy jelentősen tovább romlik az amerikai államháztartás egyensúlyi helyzete és államadósság-pozíciója.

A Fitch tavaly augusztusban vonta meg az Egyesült Államoktól a lehetséges legjobb, "AAA" államadós-besorolást, a jelenleg is érvényes "AA plusz"-ra rontva a minősítést. A cég már akkor is azzal a várakozásával indokolta a döntést, hogy a következő három évben romlanak az amerikai államháztartási mutatók és növekszik az államadósság-teher. A három globális hitelminősítő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés