Előfizetői tartalom

5 százalék körüli GDP-növekedési célt tűzött ki idénre Kína, jócskán növelik a hadikiadásokat

Portfolio
|
MTI
A kínai kormány tavalyhoz hasonlóan idénre is 5 százalék körüli GDP-növekedési célt tűzött ki egy ma kiosztott kulcsfontosságú dokumentumban, amelyet „nem lesz könnyű elérni” a kínai miniszterelnök szerint. A hadikiadásokat 7,2%-kal növelik, és 12 új városi munkahelyet terveznek létrehozni, és a gazdasági teljesítmény „cikkcakkokban” történő növekedése is szóba került.

Ma kezdődött a 14. Országos Népi Gyűlés (parlament) ülése, amelynek megnyitóján kiosztották a kínai gazdaságról szóló kormányzati jelentést. Az anyag megjegyzi, hogy Kína még mindig fejlődő ország, és hogy az 5 százalék körüli gazdasági bővülés összhangban van a kínai gazdaság növekedési lehetőségeivel, valamint a Kína rendelkezésére álló erőforrásokkal....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés