Előfizetői tartalom

Elbúcsúzhatunk a 4%-os idei GDP-növekedéstől: vannak, akik a felére számítanak

Portfolio
A tavalyi évet a mezőgazdaság kiváló teljesítménye mentette meg a még nagyobb gazdasági visszaeséstől, és azzal, hogy a negyedik negyedévben stagnált a GDP, az áthúzódó hatás is gyenge, a külső környezet gyengélkedése miatt pedig összességében elérhetetlennek tűnik a 4%-os idei GDP-növekedés, amelyet a kormány hangsúlyoz, inkább 2-3%-os átlagos bővülés várható – rajzolódik ki a ma közzétett KSH-adatokra érkezett elemzői reakciókból.

Amint reggel megírtuk: tavaly az utolsó negyedévben stagnált a magyar gazdaság - erősítette meg a Központi Statisztikai Hivatal az előzetes GDP-adatot. A részletes számokból már az is látszik, hogy a pangás oka az ipari és kereskedelmi ágazatok visszaesése. A tavalyi 0,7%-os recesszió után idén már biztosan növekedés jön, de a kilátásokat beárnyékolja az exportpiacaink...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés