Előfizetői tartalom

Új tanulmány a koronavírusról: van egy súlyos mellékhatás, de szerencsére létezik megoldás

Portfolio
Friss japán és dél-koreai kutatást publikáltak a koronavírusról, amelyhez összesen 22 millió beteg adatait használták fel a szakemberek. Az eredmény aggodalmakra ad okot, mivel a tanulmány szerint a Covid-19 megbetegedést követően megnövekszik annak az esélye, hogy a fertőzést követő egy évben autoimmun betegség alakuljon ki – írja a StatNews.

A kutatócsoport 10 millió dél-koreai, valamint 12 millió japán felnőtt egészségügyi adatait vizsgálva jutott arra a következtetésre, hogy a fertőzést követő egy évben jelentősen megnövekszik az autoimmun gyulladásos reumatikus betegséget (AIRD) kialakulásának veszélye. Az AIRD közé tartoznak olyan betegségek, mint a reumatoid artritisz, a szisztémás Lupusz Eritematózusz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés