Előfizetői tartalom

Hatalmas energiatárolási rendszer épül fel Európában

Portfolio
Március 6-án az EIT InnoEnergy elindítja a nagy energiatároló rendszerek (ESS) létrehozására és működtetésére összpontosító páneurópai vállalatát, a Repono-t - ezzel az a célja, hogy egységesítse és felgyorsítsa az energiatároló rendszerek telepítését Európában. A vonatkozó sajtóközlemény szerint a beruházással lehetőség nyílik a jövőben a megújuló forrásból származó gigawattórányi többlet villamos energia tárolására, csökkentve az áramkimaradások kockázatát, kiegyenlítve az energiaárakat és biztosítva a 24 órás kiegyensúlyozott, tiszta energiaellátást a kontinensen. 2030-ra a Repono szeretne 10 százalékos részesedést szerezni az 1 terawattóra (TWh) méretű európai villamosenergia piacon.

Az Európai Bizottság az üvegházhatású gázok kibocsátásának 55%-os csökkentését tűzte ki maga elé 2030-ra, addigra országonként az előállított villamos energia összmennyiség 42,5%-ának megújuló energiaforrásokból kell származnia - emlékeztet a sajtóanyag. A szén-dioxid-mentesítés az EIT InnoEnergy szerint a leghatékonyabban a gazdaságok fokozottabb villamosításával...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés