Előfizetői tartalom

Bíróság elé citálták a Pfizer-vakcina gyártóját, döntöttek az eljárásról

Portfolio
A közelmúltban az Egyesült Államok 2. kerületi fellebbviteli bírósága helybenhagyta a Do No Harm konzervatív csoport által a Pfizer gyógyszeripari óriáscég ellen benyújtott kereset elutasítását. A per a vakcinagyártó ösztöndíjprogramját támadta, amelynek célja a vállalaton belüli vezetői sokszínűség előmozdítása a fekete, latin-amerikai és indián származású személyek képviseletének növelése révén.

A New York-i székhelyű fellebbviteli bíróság úgy döntött, hogy a Do No Harm nem volt jogosult megtámadni a Pfizer programját, arra hivatkozva, hogy a szervezet nem azonosította az állítólagos diszkrimináció által sértett konkrét tagokat. A bíróság határozatában hangsúlyozta, hogy így nem értékelhető, hogy valaki hátrányt szenvedett az esélyjavítónak szánt program...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés