Előfizetői tartalom

Éhezést indítva rúgja ránk az ajtót a klímaváltozás

Portfolio
Dél-Afrikában az elmúlt évtizedek legszárazabb februárja volt, ami széles körű terméskiesést okozott, áramhiányt idézett elő, és az amúgy is megemelkedett élelmiszerárak további emelkedésével fenyegetett. A Kaliforniai Egyetem Santa Barbara-i Éghajlati Veszélyek Központjának előzetes adatai szerint Zambia, Botswana és Zimbabwe nagy részén rekord kevés csapadék hullott a feljegyzések 1981-es kezdete óta.

Az El Niñónak tulajdonított hosszan tartó szárazság aláhúzza a szélsőséges időjárási jelenségek egyre súlyosbodó hatását Afrikában, amelyet az éghajlatváltozás is súlyosbít. Hakainde Hichilema zambiai elnök nemzeti katasztrófának nyilvánította az aszályt, amely a becslések szerint a bevetett területek 45%-át tette tönkre, ami súlyos hatással volt az olyan alapvető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés