Előfizetői tartalom

Sokan veszni hagynak évi több százezer forintot

Portfolio
Az idei évben számos fontos változás történt – főként a minimálbér emelkedésének köszönhetően – a személyi kedvezmények terén, melyek érintik a súlyos fogyatékossággal élők adózási helyzetét. Az alábbiakban részletesen bemutatjuk, kik jogosultak a kedvezményre, mekkora támogatási összeg jár nekik, mik a jogosultsági feltételek, és hogyan lehet érvényesíteni az adóelőnyöket.

1. Ki veheti igénybe a kedvezményt? A személyi kedvezményt súlyos fogyatékosságról szóló orvosi igazolás vagy rokkantsági járadékra, fogyatékossági támogatásra vonatkozó határozat alapján lehet igénybe venni. A súlyos fogyatékosságot a 335/2009. (XII. 29.) EüM rendelet részletezi, hogy ilyen állapotnak minősül például, ha valakinek hallásküszöbértéke a beszédfrekvenciákon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés