Előfizetői tartalom

Darabokra szedte a német kormány energiaátállási tervét a számvevőszék és azonnali lépéseket sürgetett

MTI
A villamosenergia-ellátás terén az energiaátállás nem halad a helyes irányba, veszélybe került az ellátás biztonsága, a villamosenergia túl drága, és a szövetségi kormány képtelen átfogóan felmérni az energiaátállás tájra, természetre és környezetre gyakorolt hatását - állapította meg a német szövetségi számvevőszék a legfrissebb jelentésében, megjegyezve egyúttal, hogy a kockázatok összességében növekedtek a legutóbbi, 2021-es felmérés óta. A számvevők sürgetik, hogy a német kormány végre világosan mondja ki az energiaátállás rendszerköltségeit, fokozza a hálózatfejlesztési és rugalmassági kapacitásokat a megújuló energiatermelési kapacitások integrálásához. A megújuló energiatermelési kapacitások gyors terjedéséről és annak hálózati, elosztási kérdéseiről is szó lesz a Portfolio Vállalati Energiamenedzsment konferenciáján április 11-én, további részetek itt érhetők el.

A német számvevőszék a jelentésének összefoglalójában hangsúlyozza, hogy a német kormánynak azonnal reagálnia kellene a feltárt hiányosságokra, különben az energetikai átállás kudarcba fullad, ami súlyos következményekkel járna Németországra, mint gazdasági telephelyre, az átalakulás társadalmi elfogadottságára és az éghajlatvédelmi célok elérésére egyaránt....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés