Előfizetői tartalom

Meglepő, hogy melyik létfontosságú szervünknek tett be igazán a Covid

Portfolio
A Covid-járvány első megjelenésekor a tüdőkárosodást vizsgálták az orvosok elsősorban, de hamarosan kiderült, hogy a koronavírus és az általa kiváltott gyulladás gyakorlatilag az egész testet érintheti. Kiderült, hogy a szervek közül különösen a szívvel kapcsolatos betegségek és halálesetek száma nőtt meg, méghozzá drámaian - írja a Bloomberg.

New Yorkban 2020 márciusában a szívbetegségek okozta halálozások száma 56%-kal ugrott meg az egy évvel korábbihoz képest - áprilisra pedig már 241%-kal nőtt. Ahogy a Covid okozta halálesetek száma nőtt, úgy nőtt a szívroham, a szívritmuszavarok, a vérrögök és a stroke okozta halálesetek száma is. 2020 végére közel 930 000 amerikai halt meg szív- és érrendszeri betegségben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés