Előfizetői tartalom

Duplázódott a magyar napelemek kapacitása két év alatt, már 6 GW felett járunk

Portfolio
A háztartási és ipari méretű naperőművek, illetve a saját célra termelő visszwattos rendszerek együttes beépített névleges kapacitása már elérte a 6100 megawattot mostanra, azaz két év alatt duplázódott a magyarországi naperőművi kapacitás – hívta fel a figyelmet keddi Facebook-posztjában az Energiaügyi Minisztérium. Erről a témáról is szó lesz a Portfolio április 11-i Vállalati Energiamenedzsment konferenciáján. További részletek itt érhetők el.

Rámutatnak, hogy 2024 februárjában is folytatódott a napenergia lendületes térnyerése Magyarországon. Az ipari naperőművek kapacitása 3478 megawattra nőtt, háztartási méretű napelemes rendszerekből pedig már közel 260 ezer működik 2362 megawatt összteljesítménnyel. A saját célra termelő erőművek további 260 megawattjával a teljes napenergia kapacitás elérte a 6100 megawattot....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés