Előfizetői tartalom

Nagy Márton kimondta: nem realitás a 4 százalékos GDP-növekedés

Portfolio
Nem lesznek megszorítások, a fogyasztás biztosan helyre fog állni, ugyanakkor nem realitás az idei 4 százalékos gazdasági növekedés - erről beszélt a VG.hu tudósítása alapján Nagy Márton a Magyar Gazdaságfejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft céljairól szóló keddi sajtóeseményen. A nemzetgazdasági miniszter részéről ez volt az első elismerése annak, hogy a 2024-es költségvetés eredeti makrogazdasági feltételezése már nem tartható.

A lap szerint a tárcavezető arról is beszélt, hogy lehet úgy finomhangolni a költségvetést, hogy ne kelljen megszorításokat alkalmazni. Ez a finomhangolás most is bekövetkezhet a kiadási oldalon - tette hozzá, konkrétumokat azonban nem említett. Azt is megemlítette, hogy az export és a növekedés nagyobb probléma, elismerte továbbá, hogy az idei 4 százalékos GDP-bővülés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés