Előfizetői tartalom

Kiszivárgott: bedőlhet az uniós napelemes szektor, tarolhatnak a kínaiak

Portfolio
Egy keddi zárt ajtós megbeszélésen azt jelezte az Európai Bizottság a bajba jutott európai napelem gyártó szektor képviselőinek, hogy nem módosít az uniós állami támogatási szabályokon, hogy működési alapú támogatásokat lehessen nyújtani a kínai gyártók nyomulásának ellensúlyozására, így már a következő hetekben több ezer ember kerülhet utcára – tudta meg a Politico. A naperőmű kapacitások magyarországi terjedéséről, a zöld áram termelési és elosztási kérdéseiről részletesen szó lesz a Portfolio április 11-i Vállalati Energiamenedzsment konferenciáján. További részletek itt érhetők el.

A Bizottság a tagállami fővárosokra vár, amelyek a jelek szerint "nincsenek oda" egyhangúlag amiatt, hogy határozottan kiálljanak a működési alapú támogatás mellett, inkább valamilyen beruházási jellegű támogatás körvonalazódik bizottsági javaslatra, ha az átmenne a tagállamokon. Ez azonban már túl késő lenne, a küszöbön álló iparági bedőlésen, elbocsátásokon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés