Előfizetői tartalom

Még nőnek a bolti eladások az USA-ban, de már lassul a növekedés

Portfolio
Februárban az amerikai kiskereskedelmi forgalom 0,6%-os növekedést mutatott, főként az autókereskedések és benzinkutak teljesítményének köszönhetően, bár a fogyasztói kiadások lassulása figyelhető meg az infláció és a magasabb hitelköltségek miatt – írja a Reuters. A kiskereskedelmi forgalom a Fed monetáris politikájának kilátásai miatt fontos, az erős gazdaság ugyanis eltántoríthatja a jegybankot a kamatcsökkentéstől.

Februárban az Egyesült Államok kiskereskedelmi forgalma növekedést mutatott, amelyet elsősorban az autókereskedések és a benzinkutak eladásainak bővülése hajtott. A Kereskedelmi Minisztérium népszámlálási hivatalának csütörtöki jelentése szerint a forgalom 0,6%-os emelkedést mutatott. Ez alacsonyabb a Reuters által megkérdezett közgazdászok által várt 0,8%-nál. A januári...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés