Előfizetői tartalom

Újragondolja a kormány a jegybanktörvény módosítását

Portfolio
Magyarország kormánya úgy döntött, hogy további konzultációra visszaküldi a jegybanktörvény módosítására vonatkozó javaslatot, miután szerdai ülésén megvitatta azt - jelentette csütörtökön a Bloomberg hírügynökség meg nem nevezett forrásokra hivatkozva. Nem világos egyelőre, hogy mi lesz a törvény sorsa, de a Bloomberg értesülése alapján valószínűnek látszik, hogy a jegybanki függetlenség körüli aggályok eloszlatása céljából a kormány újragondolja a törvénymódosítást.

Matolcsy György jegybankelnök szerint a tervezett jogszabály veszélyezteti a bank függetlenségét. A Bloomberg szerint nem volt azonnal világos, hogy a jogszabályt határozatlan időre félreteszik-e, vagy később újra napirendre kerül. Varga Mihály pénzügyminiszter Facebook-posztjában csak annyit írt, hogy a kormány tegnapi ülésén megtárgyalta a jegybanktörvény módosítását....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés