Előfizetői tartalom

Betelt a pohár, lesújt Kínára nagyhatalmi szövetségese

Portfolio
Brazília ipari minisztériuma több vizsgálatot is kezdeményezett a Kínából érkező dömpingárukkal, főként ipari termékekkel kapcsolatban, mivel Latin-Amerika legnagyobb gazdasága az olcsó importáruk áradatával küzd. Az elmúlt hat hónapban a minisztérium különböző termékek, köztük fémlemezek, előre festett acél, vegyi anyagok és gumiabroncsok vizsgálatát indította el az ipari szervezetek kérésére. A lépés azért is fájhat Pekingnek, mert Brazília fontos szövetségese a BRICS-ben.

Kína gazdaságának a fejlett gyártás révén történő ösztönzésére tett erőfeszítései, különösen az olyan ágazatokban, mint a napenergia, az elektromos járművek és az akkumulátorok, az export megugrását eredményezték. Ez a tendencia aggodalmat keltett a kereskedelmi partnerek és a riválisok körében egyaránt, és mind a fejlett, mind a feltörekvő piacok intézkedéseket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés