Teljesen más állapotban van a világgazdaság, mint bárki hitte
Gazdaság

Teljesen más állapotban van a világgazdaság, mint bárki hitte

Portfolio
Rolf Habben Jansen, a Hapag-Lloyd vezérigazgatója pozitívabb kilátásokat fogalmaz meg a 2024-es év hátralévő részére vonatkozóan a globális kereskedelemmel kapcsolatban, és az ügyfelekkel és logisztikai cégekkel folytatott beszélgetésekre hivatkozik, amelyek az év második felében erősebb keresletre utalnak. A nettó nyereség közelmúltbeli csökkenése és az osztalékcsökkentés ellenére Jansen a kínai újév utáni folyamatos fellendülés és a készletek fokozatos kimerülése miatt bátorítóan nyilatkozik.

A Hapag-Lloyd számára azonban továbbra is vannak kihívások, különösen a Vörös-tengeri válságból eredően, amely a konténerárak emelkedéséhez és a kereskedelem új útvonalakra irányításával kapcsolatos további éghajlatvédelmi költségeket eredményezett. Ezek az eltérítések várhatóan növelik a kiadásokat, mivel a hajók hosszabb útvonalakon közlekednek, több üzemanyagot égetnek el és nagyobb mennyiségű szén-dioxidot bocsátanak ki, ami hatással van a vállalat fenntarthatósági céljaira – derül ki a CNBC cikkéből.

A Vörös-tengeren kialakult helyzet, amelyet a kereskedelmi hajózási érdekeltségek elleni támadások jellemeznek, továbbra is bizonytalanságot okoz, és Jansen elismerte, hogy nehéz megjósolni annak időtartamát. Eközben a Hapag-Lloyd lépéseket tesz a működési kihívások kezelésére szövetségek létrehozásával, például a Maerskkel nemrég bejelentett Gemini szövetséggel, amelynek célja a menetrend megbízhatóságának és a működési hatékonyság javítása.

Előre tekintve, a keleti parti és öböl menti kikötőkben fenyegető lehetséges munkássztrájkok, valamint a folyamatban lévő zavarok, például a vörös-tengeri válság és a Panama-csatorna szárazságkorlátozásai miatt a csúcshajózási szezon várhatóan a szokásosnál korábban kezdődik. Jansen június és augusztus között megnövekedett aktivitásra számít, mivel az amerikai szállítmányozók előre terveznek a lehetséges zavarok enyhítésére.

Rolf Habben Jansen viszont a CNBC-nek elmondta, hogy a 2024-es év hátralévő részében javulnak a kereskedelmi kilátások. Az ügyfelekkel és más logisztikai vállalatokkal folytatott beszélgetések alapján a hajózási vezérigazgató optimistábban látja a keresletet a második félévben, mint ahogyan azt a korábbi előrejelzések előrevetítették. Vagyis szerinte a világgazdaság jobb állapotban van, mint az a felszínen látszik.

Címlapkép forrása: Metrans

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

KonyhaKontrolling

A javadat akarják?

A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai bank ügyintézőit. Nem meglepő módon azt találták, hogy a kapott tanács nem az ügyfelek é

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egy egész fegyvernemnek kell szembenéznie az új trónkövetelővel: bemutatkozik az RHC-155
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
idős öreg nyugdíj szegény