Előfizetői tartalom

Kiderült: év végéig visszatöltik az amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Portfolio
Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

Jennifer Granholm hétfői bejelentése szerint év végéig csak mintegy 40 millió hordót kell visszapótolniuk a stratégiai készletekben. A további 140 millió hordó kapcsán a Reuters megjegyzi: azokat mégsem kell értékesíteni 2024-2027 között, mert törölték a Kogresszus által korábban jóváhagyott értékesítéseket. E két lépés együttesével jutunk tehát el év végéig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés