Megint nőtt a kínai munkanélküliség, itt a héthónapos rekord
Gazdaság

Megint nőtt a kínai munkanélküliség, itt a héthónapos rekord

Portfolio
A kínai Nemzeti Statisztikai Hivatal által közzétett adatok szerint a kínai városi munkanélküliségi ráta enyhén, 5,3%-ra emelkedett 2024 februárjában, az előző havi 5,2%-ról. Ez tavaly júliusa óta a legmagasabb adat.

A februári adatok a városi lakosság közötti egyenlőtlenségről árulkodnak: a helyi háztartásban regisztrált egyének munkanélküliségi rátája 5,5%, a nem helyi regisztrációval rendelkezők körében pedig 4,8%. Nevezetesen, a vidéki belső migrációs munkavállalók munkanélküliségi rátája 4,8%-ra csökkent – írja a Hszinhua.

A városi munkanélküliség növekedése ellenére a kínai statisztikai hivatal megjegyezte, hogy Kína foglalkoztatási helyzete viszonylag stabil maradt az időszakban. Országszerte 48,0 óra volt a foglalkoztatottak átlagos heti munkaideje a vállalkozásoknál.

2023-ra visszatekintve Kínában a munkanélküliségi ráta a 2022-es 5,6%-ról 5,2%-ra csökkent, meghaladva a kormány mintegy 5,5%-os célját. 2024 első két hónapjában a vizsgált városi munkanélküliségi ráta átlagosan 5,3% volt, a februári enyhe emelkedés pedig a kínai újévi ünnep szezonális hatásának tulajdonítható.

A statisztikai hivatal szóvivője, Liu Ajhua kiemelte a foglalkoztatás pozitív tendenciáit, különösen a nagyvárosokban és a vidéki migráns munkavállalók körében. Kína több mint 12 millió városi munkahely létrehozását tűzi ki célul 2024-re, miközben a vizsgált városi munkanélküliségi rátát 5,5% körül kívánja tartani.

A fiatalok munkanélküliségi adatairól a statisztikai hivatal tavaly nyár óta nem szolgáltat adatokat, így nincs pontos képe a piacnak a kínai munkaerőpiac valódi helyzetéről.

Címlapkép forrása: Getty Images

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

KonyhaKontrolling

A javadat akarják?

A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai bank ügyintézőit. Nem meglepő módon azt találták, hogy a kapott tanács nem az ügyfelek é

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egy egész fegyvernemnek kell szembenéznie az új trónkövetelővel: bemutatkozik az RHC-155
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
idős öreg nyugdíj szegény