Több tízezer forint pályázható hulladékelszállításra
Gazdaság

Több tízezer forint pályázható hulladékelszállításra

Portfolio
A kormányzat és az EM (Emberi Erőforrások Minisztériuma) támogatásával újra elindul a Tisztítsuk meg az országot! névre keresztelt hulladékfelszámolási pályázat. A program jogi személyeknek nyújt lehetőséget, hogy köbméterenként akár 45 ezer forint támogatásra is szert tehetnek, ha egy illegális szeméthegyet akarnak felszámolni – ismertette Raisz Anikó, az M1 reggeli műsorának vendégeként.

Az előző, 2020-ban indult kezdeményezés sikerei miatt indul újra a pályázat. Akkor két ütemben 474 sikeres pályázat révén több mint 165 ezer tonna illegális hulladékot sikerült felszámolni Magyarországon.

A mostani pályázat március 27-én éjfélig nyitva áll, és a tisztakornyezet.nhkv.hu oldalon érhető el. Az önkormányzatok maximum 75, az egyházi jogi személyek 50, a civil szervezetek 35, míg a gazdálkodó szervezetek 30 millió forintot igényelhetnek. A pályázók köbméterenként bruttó 45 ezer forint maximális összegig pályázhatnak – derül ki az MTI beszámolójából.

Az előző pályázat tapasztalatai alapján Raisz Anikó rámutatott arra, hogy ahol már egyszer elindult az illegális hulladék lerakása, ott nagy valószínűséggel folytatódik a felszámolás után is. Ennek megakadályozására az önkormányzatok és az egyházi jogi személyek az igényelhető támogatás legfeljebb 40 százalékát ingatlanvédelmi eszközök és rendszerek kiépítésére, bővítésére is felhasználhatják.

A fenntarthatóság, így a hulladékkezelés legfontosabb kérdéseiről részletesen szó esik majd szakmai eseményünkön.

A hulladékok legnagyobb részét építési, bontási törmelék és kommunális hulladék alkotja, és az illegális lerakók bejelenthetők az okostelefonokra letölthető Hulladékradar applikáción keresztül - tette hozzá a politikus.

Az illegális lerakókról begyűjtött hulladék legnagyobb részét igyekeznek hasznosítani, mint például az építési törmelék esetében, ahol az anyag alapanyagként kerül kezelésre.

Címlapkép forrása: Getty Images

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

KonyhaKontrolling

A javadat akarják?

A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai bank ügyintézőit. Nem meglepő módon azt találták, hogy a kapott tanács nem az ügyfelek é

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
Benzin