Újbudát összekötik Újpesttel - Bejelentették a legújabb fonódó villamost
Gazdaság

Újbudát összekötik Újpesttel - Bejelentették a legújabb fonódó villamost

Portfolio
A BKK bejelentése alapján a Váci úton és a Bajcsy-Zsilinszky úton visszaépítik a villamosvágányokat, így összekötik az észak-pesti 12-es és 14-es, valamint a dél-budai 47-49-es villamosvonalakat, amelyek összekapcsolásával napi utazások száma várhatóan 100 ezerről 160 ezerre növekszik, miközben a belváros autóforgalom napi kétezerrel csökkenhet - írja a 444.hu.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden tartott sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a Váci úton és a Bajcsy-Zsilinszky úton visszaépítik a villamosvágányokat. Ennek eredményeképpen összekapcsolásra kerülnek az észak-pesti 12-es és 14-es villamosok, amelyek jelenleg a Lehel térig közlekednek, valamint a dél-budai 47-49-es villamosok, melyek a Deák térig járnak.

A BKK szerint ez a lépés növelni fogja az utazások számát ezen a vonalon, naponta 100 ezerről 160 ezerre emelkedhet az utasforgalom.

A közlekedési társaság előrejelzése szerint a belváros autóforgalma naponta kétezerrel csökkenhet, míg az észak-pesti térségből történő eljutás ideje a Nyugati térhez 3-6 perccel rövidülhet.

A főváros és az érintett kerületek már lefolytatták az első egyeztetéseket, és megkezdődött a tervezés előkészítése. A BKK várakozása szerint a tervezési szerződést még az év második felében, valószínűleg annak utolsó negyedévében köthetik meg. Amennyiben minden gördülékenyen halad, 2027-re elkészülhet az a kiviteli és tenderdokumentáció, amely alapján kiírható lesz a kivitelezési közbeszerzés.

Amikor arról érdeklődtek, hogy mennyibe kerül majd a tervezés és kivitelezés, a BKK azt válaszolta, hogy nem kívánnak még becsült összeget sem közölni, mivel ez torzíthatná a versenyt. Hozzátették, hogy mivel még nincsenek konkrét tervek, ezért nehéz lenne megmondani a kivitelezés pontos költségét.

Az újjáépítés során összesen 2,3 kilométernyi új villamosvágány jön létre hat új megállóval együtt.

Kiemelt figyelmet kap majd a Nyugati tér térsége is: itt két új megállót terveznek létrehozni, továbbá elbontásra kerül a felüljáró és felújításra az aluljáró.

A BKK tájékoztatása szerint a villamosvágányok építésének térségében, vagyis a Lehel és a Deák terek között „faltól falig” megújul a közterület.

Az új, fonódó villamosvonal 22 kilométer hosszú lesz.

Címlapkép forrása: MTI/Róka László

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

KonyhaKontrolling

A javadat akarják?

A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai bank ügyintézőit. Nem meglepő módon azt találták, hogy a kapott tanács nem az ügyfelek é

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
gen z fest