Mélyül a válság Németországban, egyre nagyobb bajban az ipar
Gazdaság

Mélyül a válság Németországban, egyre nagyobb bajban az ipar

Portfolio
Kijöttek a friss beszerzésmenedzser-index adatok márciusból, amelyek nem mutatnak kedvező képet Németországból, az ipari szereplők továbbra is kifejezetten rossz állapotokról számoltak be.

A német feldolgozóipari BMI 41,6 pontra süllyedt, ami kellemetlen meglepetést jelent, az előző hónapokban ugyanis már javuló tendencia látszott a szektorban. Az előző hónapban 42,5 ponton állt az index, az elemzők azt várták, hogy márciusban 43 pont fölé emelkedhet az ipari BMI.

A szogláltatószektor helyzete ellenben javult, az előző havi 48,3 pontról márciusban 49,8 pontra nőtt az index, ez már csak egy hajszálra van az 50 pontos növekedési határtól. Pozitív meglepetést okozott ezzel a szolgáltatószektor, az elemzők 48,8 pontot vártak. A kompozit index 47,4 pontra nőtt.

A BMI 50 pont alatt a szektor zsugorodását, felette növekedését vetíti előre. Az index a vállalatvezetők megkérdezésével készül, és bár előrejelző képessége korlátozott, a nagy elmozdulásoknak, irányoknak mindig jelentősége van.

Franciaországban a vártnál gyengébben alakul a március: a szolgáltatószektor 48,7 pontról 47,8 pontra süllyedt márciusban, alulmúlva az elemzői várakozásokat. Az ipar 45,8 pontra esett a februári 47,1 pontról.

Az európai gazdaságot visszafogja az infláció miatt bekövetkezett reálbércsökkenés, emellett a magas kamatok is hátráltatják a növekedést. A várakozások szerint idén felpattanhat a gazdasági aktivitás, de a növekedés nagyon szerény lehet.

Címlapkép forrása: Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egy egész fegyvernemnek kell szembenéznie az új trónkövetelővel: bemutatkozik az RHC-155
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
Havi 40 ezer forint a kétgyermekes családoknak