Trükközik a kormány, ellehetetlenül a választás Indiában?
Gazdaság

Trükközik a kormány, ellehetetlenül a választás Indiában?

MTI
Az indiai ellenzék csütörtökön közölte, hogy nem tud érdemben kampányolni Narendra Modi hindu nacionalista pártjával szemben az áprilisban kezdődő országos választásokon, miután a kormány befagyasztotta a bankszámláit.

Rahul Gandhi, a vezető ellenzéki erő, a Kongresszus Párt vezetője csütörtökön kijelentette, hogy nincsen pénzük a kampányra, a jelöltek támogatására, és nagyon rosszul áll a szénájuk a választási harcban.    

A Kongresszus Párt február közepén jelentette be, hogy az adóhivatal késedelmes adóbevallások címén befagyasztotta a bankszámláit. A párt közölte, hogy az adóhivatal 5,1 milliárd rúpiát (9,1 milliárd forint) követel tőlük a 2018-2019-es pénzügyi évre vonatkozó adóbevallásokról folyó vizsgálat keretében. A Kongresszus Párt szerint

a szankciók politikai célokat szolgálnak, így akarják megakadályozni, hogy az ellenzéki párt Narendra Modi Bháratíja Dzsanatá Pártjának (BJP) kihívója lehessen.

Gandhi Újdelhiben tartott sajtótájékoztatóján közölte, hogy a múlt héten egy másik felszólítást is kaptak az adóhivataltól az 1995-96-os évre vonatkozóan. Hozzátette, hogy még kommunikációs anyagok kinyomtatására sincsen pénzük.    

Tőle szokatlan módon a párt egykori vezetője, a 77 éves Sonja Gandhi, Rahul anyja is megjelent a sajtótájékoztatón, és kijelentette, hogy az adóügyi büntetések a párt "megbénítására irányuló rendszeres erőfeszítések részei".    

A valaha India vezető politikai erejének számító Kongresszus Párt 2014-ben és 2019-ben elveszítette a két utolsó választásokat a BJP-vel szemben. A párt a következő választásokon pártszövetség keretében indul.    

Rahul Gandhi azzal vádolta meg a "demokrácia védelmére hivatott intézményeket", így a választási bizottságot, hogy nem foglal állást az ügyben.

Ma nincsen demokrácia Indiában

- jelentette ki.    

Mallikarjun Kharge pártelnök közölte, hogy

a pénzhiány "tehetetlenné" tette pártját, és "a játékszabályok nem egyenlőek".

A bankszámlák befagyasztásán túl a legjelentősebb indiai pénzügyi felügyelet vizsgálatot indított öt állam főminisztere, illetve azok családja ellen. Mind az öt főminiszter az ellenzéki Kongresszus Párt politikusa.    

Dzsagat Prakas Nadda, a BJP elnöke kijelentette: a Kongresszus Párt azért vádolja az indiai demokráciát és intézményeket, mert attól tart, hogy "történelmi vereséget" szenved a választásokon.    

A választási bizottsággal közölt legutóbbi pénzügyi információk szerint a BJP tízszer nagyobb pénzeszközökkel rendelkezik, mint a Kongresszus Párt.    

Indiában, a világ legnépesebb országában hét szakaszban tartják a választásokat, a különböző államokban különböző időpontokban voksolnak. A szavazás április 19-én indul, az eredményt a tervek szerint június 4-én jelentik be.

Címlapkép forrása: Getty Images

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Montenegro Nemetorszag EU csatlakozas