Fontos döntést hozott a kormány a mezőgazdasági vízszolgáltatási díjakkal kapcsolatban
Gazdaság

Fontos döntést hozott a kormány a mezőgazdasági vízszolgáltatási díjakkal kapcsolatban

Portfolio
A kormány újabb költségvetési átcsoportosításokat hajtott végre, többek között átvállalja a mezőgazdasági vízszolgáltatási díjakat, támogatja a civil szervezeteket, a honvédelmet és turisztikai fejlesztéseket, valamint jelentős összegeket különít el kiemelt sporteseményekre és állami rendezvényekre - írta meg a hvg.

A kormány legutóbbi rendelete alapján jelentős pénzügyi átcsoportosításokra került sor, melyek között kiemelkedik a mezőgazdasági vízhasználókat érintő intézkedés. Eszerint 2024-ben az állam átvállalja az öntözési, rizstermelési és halgazdasági vízhasználók mezőgazdasági vízszolgáltatási díját.

A támogatás összege elérheti a 8,1 milliárd forintot, melyet a szolgáltatóknak két részletben, április 30-ig és november 30-ig fizetnek ki.

Ezenfelül további költségvetési források újraelosztása is megtörtént. A központi tartalékból felhasznált 11 milliárd forintból többek között civil szervezetek támogatásra 1,1 milliárd forintot, a Honvédelmi Minisztérium számára 4,1 milliárd forintot, valamint turisztikai fejlesztésekre 3,9 milliárd forintot irányoztak elő. A Központi Maradványelszámolási Alapból kivont összesen 3 milliárd forintból a legnagyobb részletet, 2 milliárd forintot nemzetközi sportesemények és állami rendezvények finanszírozására fordítják. Ezenkívül ménesgazdaságok is részesülnek támogatásban, összesen 450 millió forint értékben.

A Rezsivédelmi Alap terhére további 150 milliárd forint került kiosztásra állami hivataloknak és intézményeknek közműszolgáltatások díjainak fedezésére. A büntetés-végrehajtás számottevő összeget, pontosan 87 milliárd forintot kapott dologi kiadásokra és beruházásokra. Ez az összeg korábban egy új büntetés-végrehajtási intézet építésére volt elkülönítve. A Hungaroring esetében pedig egy eddig nem címzett sportfejlesztés rovatból 18 milliárd forint támogatást ítéltek oda.

Végül egy makói ipari parkkal kapcsolatos beruházások elhalasztása is napirendre került. Az ivó- és iparivízellátást, valamint a szennyvízelvezetést és -tisztítást érintő projekteket eredetileg hazai költségvetésből finanszírozták volna, de az új határnap szerint ez csak 2025 június végéig valósulhat meg. Ennek megfelelően az ide vonatkozóan tervezett 5,3 milliárd forintos költségvetést eltörölték.

Címlapkép forrása: Shutterstock

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

KonyhaKontrolling

A javadat akarják?

A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai bank ügyintézőit. Nem meglepő módon azt találták, hogy a kapott tanács nem az ügyfelek é

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
gen z fest