Gyorsult az infláció Japánban
Gazdaság

Gyorsult az infláció Japánban

MTI
Japánban tavaly november óta a leggyorsabb ütemű volt az éves infláció februárban. A pénteken közzétett kormányzati adatok szerint az infláció 2,8 százalék volt, miután januárban 2,2 százalékot mértek.

A japán jegybank által inkább nyomon követett mutató, a friss élelmiszerek nélkül számított fogyasztói árak éves szinten az elemzői várakozásokkal összhangban 2,8 százalékkal, 2023 októbere óta a legnagyobb mértékben emelkedtek az év második hónapjában a januári 2 százalékos növekedés után.

Az élelmiszer- és energiaárak nélkül számított éves infláció 3,2 százalékra, 2023 januárja óta a legalacsonyabbra csökkent februárban a januári 3,5 százalékról.

Februárban nem változtak a fogyasztói árak Japánban januárhoz képest, amikor ugyancsak stagnálást regisztráltak havi összevetésben.

A japán jegybank, a Bank of Japan (BoJ) mínusz 0,1 százalékról 0 százalékra emelte az irányadó kamatot keddi monetáris politikai ülésén, ezzel a nyolc éve tartó negatívkamat-periódus végére tett pontot. A keddi volt az első japán kamatemelés 2007 óta.

Az infláció több mint egy éve meghaladta a központi bank 2 százalékos célját, miközben az ország legnagyobb vállalatai több mint három évtizede a legnagyobb, 5,28 százalékos fizetésemelésben állapodtak meg.

Címlapkép forrása: Shutterstock

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

KonyhaKontrolling

A javadat akarják?

A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai bank ügyintézőit. Nem meglepő módon azt találták, hogy a kapott tanács nem az ügyfelek é

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egy egész fegyvernemnek kell szembenéznie az új trónkövetelővel: bemutatkozik az RHC-155
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
áramszünet_gyerek_olvasás