Előfizetői tartalom

Beolvasott a Fednek a volt jegybankár, akit Trump jelöltjeként emlegetnek a központi bank élére

Portfolio
Kemény kritikával illette az amerikai pénzügypolitikát Kevin Warsh, a Fed Kormányzótanácsának korábbi (2006 és 2011 közötti) tagja, akit mostanában Donald Trump elnöki aspiráns lehetséges jelöltjeként emlegetnek a Fed elnöki pozíciójára. Szerinte a jelenlegi irányadó kamat megfelelő szinten van, de döntéshozói várakozások nyilvános közzététele (dot plot) miatt nem tudja betölteni korlátozó szerepét.

A CNBC-nek adott interjújában Kevin Warsh azt mondta: a Fed túlpörgeti a gazdaságot, még akkor is a növekedést hajtva, amikor az eszközárak már „felolvadóban” vannak. Bár az Egyesült Államok szövetségeseit és ellenfeleit lenyűgözheti a tőzsdék teljesítménye és a gazdasági növekedés is, "nem mondanám, hogy túlzottan lenyűgözi őket magának az amerikai gazdaságnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés