Előfizetői tartalom

Felfedte kártyáit a globális hálózat, amely a készpénz végleges leváltásán ügyködik

Portfolio
A SWIFT globális banki üzenetküldő hálózat a következő egy-két évben olyan új platformot tervez létrehozni, amely a világ központi bankjainál ma még fejlesztés alatt álló digitális jegybankpénzeket (CBDC) a meglévő pénzügyi rendszerhez kapcsolná hozzá, ezzel zökkenőmentessé tenné a készpénz digitális alternatíváját jelentő CBDC-k globális használatát.

A Reuters szerint a lépés az eddigi egyik legjelentősebb fejlesztés lenne a kialakulóban lévő CBDC ökoszisztéma számára, tekintettel a SWIFT globális bankrendszerben betöltött kulcsszerepére. Az indulás valószínűleg az első nagyobb digitális jegybankpénzek bevezetésének időpontjához lesz igazítva. A világ központi bankjainak mintegy 90%-a már vizsgálja, hogy bevezesse...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés