Előfizetői tartalom

Új krémet fejlesztettek ki a kutatók - Legyőztünk a Lyme-kórt?

Portfolio
Az Egyesült Államokban óránként 54 új Lyme-kóros esetet diagnosztizálnak, és bár a legtöbb esetben az antibiotikumos kezelés hatékony, körülbelül a betegek tíz százaléka számára nem nyújt megoldást. Az MIT és a Helsinki Egyetem kutatói egy új, emberi verejtékben található fehérjén alapuló krémet fejlesztettek ki, amely ígéretes kezelést jelenthet minden Lyme-kóros beteg számára - írta a 24.hu.

Az Egyesült Államokban óránként átlagosan 54 új Lyme-kóros eset kerül diagnosztizálásra. Ennek a betegségnek a kezelésére általában antibiotikumokat alkalmaznak, amelyek többségében hatékonyak, azonban körülbelül minden tizedik beteg esetében nem hoznak eredményt. Michal Caspi Tal, az MIT kutatójának tanulmánya szerint ezek a betegek jelenleg kezelés nélkül maradnak....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés