Előfizetői tartalom

Beütöttek a szankciók Oroszországnak, véget érnek a Szokol-szállítmányok

Portfolio
Az LSEG és a Kpler szállítmányozási nyilvántartások adatai szerint kedd este kiköt a kínai Tiencsin kikötőjében az utolsó, az Egyesült Államok által szankcionált orosz Szokol-olajat szállító tartályhajó. Az előző hat szankcióval sújtott tartályhajó március elején rakta ki Kínában az olajszállítmányát, aminek következtében az országba rekordmennyiségű tengeri orosz kőolaj került.

Az Oroszország ukrajnai háborúja miatti amerikai szankciók ellenére a szállítások többsége a Washington által engedélyezett mentességi időszakon belül történt. A hetedik tartályhajó, a Szahalin-sziget megkezdte útját Tiencsinbe, miután több mint három hetet töltött Santung tartomány partjainál – írja a Reuters. Oroszország az Egyesült Államok szigorított szankciói...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés