Az amerikai pénzügyminiszter Kína fejére koppintana
Gazdaság

Az amerikai pénzügyminiszter Kína fejére koppintana

Portfolio
Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter elmondta, hogy egy közelgő látogatásán nyomást kíván gyakorolni Kínára az ipari kapacitásának növelésével kapcsolatban, amely torzítja a világgazdaságot – írja a Bloomberg.

A kínai túlkapacitás torzítja a globális árakat és termelési mintákat, és árt az amerikai cégeknek és munkavállalóknak, valamint a cégeknek és munkavállalóknak szerte a világon

- mondta Yellen a szerdán Georgiában tett látogatásán. "A Kínával folytatott korábbi megbeszéléseink során felvetettük a túlkapacitás problémáját, és tervezem, hogy a következő ottani utam során is a megbeszélések egyik fő témájává teszem."

Yellen a georgiai Norcrossba látogat, hogy bemutassa egy amerikai napelemgyártó üzem újranyitását, amelyet 2017-ben zártak be a piacot elárasztó olcsó import nyomására. Kína ma uralja a globális napenergia-ipart, miután évek óta politikai támogatásban részesíti a hazai vállalatokat.

Kína iparpolitikai öröksége jelentős túlberuházáshoz vezetett olyan termékekben, mint az acél és az alumínium, ami segítette az ország termelését és foglalkoztatását, de a világ többi részén zsugorodást okozott az iparban - mondta Yellen.

Most azt látjuk, hogy a többletkapacitás olyan új iparágakban épül ki, mint a napenergia, az elektromos autók és a lítium-ion akkumulátorok

- mondta Yellen.

Az amerikai pénzügyminiszter várhatóan második útjára indul Kínába, amióta Washington és Peking ismét magas szintű diplomáciai kapcsolatot folytat.

Mivel a kínai ingatlanszektor válsága erőteljesen hátráltatja a növekedést, Hszi Csin-ping elnök és hadnagyai a feldolgozóipart helyezik előtérbe. Az "új három" növekedési hajtóerő, az elektromos járművek, az akkumulátorok és a megújuló energiaforrások, valamint a fejlett technológiájú félvezetőgyártás kiemelt figyelmet kaptak.

Peking lépései nem csak az amerikai döntéshozókat nyugtalanították. Az Európai Unió ebben a hónapban további vámok kivetése felé mozdult el a blokkba érkező kínai elektromos autókra, arra hivatkozva, hogy a pekingi kormányzat illegális pénzügyi támogatást nyújt az iparágnak.

Címlapkép forrása: Getty Images

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

KonyhaKontrolling

A javadat akarják?

A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai bank ügyintézőit. Nem meglepő módon azt találták, hogy a kapott tanács nem az ügyfelek é

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
gen z fest