Előfizetői tartalom

CATL-vezér: súlyos problémák vannak még a szilárdtest-akkumulátorainkkal

Portfolio
Az elektromos autók szilárdtest-akkumulátorainak közeljövőbeni kereskedelmi forgalomba hozatala előtt jelentős akadályok vannak. A technológiával kapcsolatos teljesítményproblémák, tartóssági aggályok és biztonsági kockázatok miatt ez még évtizedekig is eltarthat – mondta a Financial Timesnak adott interjújában Robin Zeng, a Magyarországon üzemet építő kínai akkumulátorgyártó, a CATL vezérigazgatója.

A szilárdtest-akkumulátorok, amelyek a jelenlegi akkumulátorokban használt folyékony elektrolit kiváltásával megnövelhetik az e-autók hatótávolságát még sokáig alkalmatlanok leszek a piaci forgalomba hozatalra. A technológia olyan iparági szereplők figyelmét keltette fel, mint a Toyota, amely 2027-ig az új autóiba építené ezeket, de Zeng szerint tarthatatlan ez az ütemterv...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés