Biztató hírek érkeztek Kínából
Gazdaság

Biztató hírek érkeztek Kínából

Portfolio
A China Beige Book legfrissebb felmérése szerint a kínai gazdaság erős első negyedévet zárt, amit az ipari tevékenység és a kiskereskedelmi kiadások növekedése támaszt alá, miközben a vállalatok kamatlábak miatti hitelfelvételi óvatossága ellenére is javulást mutatnak a munkaerőpiaci és beruházási adatok - írta a Cnbc. .

A China Beige Book legutóbbi üzleti felmérése szerint a kínai gazdaság erős teljesítményt nyújtott az év első negyedévében. Shehzad H. Qazi, a kutatócég vezetője szerint márciusban a gazdasági helyzet javult, amit az ipari tevékenység növekedése és a kiskereskedelmi kiadások erősödése támaszt alá. A kínai hivatalos statisztikák is megerősítik ezt a tendenciát, mivel januárban és februárban a kiskereskedelmi forgalom, az ipari termelés és a beruházások is meghaladták az előzetes várakozásokat.

A felmérés során március 1. és 23. között 1436 vállalattól gyűjtöttek adatokat, állami és magántulajdonban levőktől egyaránt. Az eredmények alapján megállapítható, hogy a gazdaság jó irányba halad az első negyedév végén, amihez hozzájárultak a növekvő bevételek és az árnövekedésből adódó magasabb haszonkulcsok.

Kína korábban bejelentette, hogy az ország 5%-os növekedést tűzött ki célul az évre. Ez ambiciózusnak tűnhet néhány elemző számára, figyelembe véve a jelenlegi kormányzati ösztönzők szintjét. A China Beige Book arra is rámutatott, hogy a vállalkozások magasabb kamatlábak miatt kevesebb hitelt vettek fel.

A jelentés kiemeli továbbá, hogy 2020 vége óta nem tapasztalt mértékben javult a munkaerő-felvétel. A kiskereskedelmi kiadások minden területen emelkedtek, luxuscikkek kivételével.

Az ingatlanszektorban vegyes kép rajzolódik ki: miközben a lakáspiac értékesítése csökkenést mutatott, addig a kereskedelmi ingatlanok értékesítése és az építőipar fellendült. A feldolgozóiparban februárhoz képest nőtt mind a termelés, mind a belföldi megrendelések száma, viszont az exportmegrendelések csökkenést mutattak.

A hivatalos adatok szerint az ingatlanbefektetések 9%-kal estek vissza az év első két hónapjában az előző év hasonló időszakához képest. Ugyanakkor ez idő alatt az infrastrukturális beruházások 6,3%-kal növekedtek, míg a feldolgozóipar beruházásai 9,4%-os bővülést mutattak.

Címlapkép forrása: Getty Images

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

KonyhaKontrolling

A javadat akarják?

A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai bank ügyintézőit. Nem meglepő módon azt találták, hogy a kapott tanács nem az ügyfelek é

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Benzin