Előfizetői tartalom

Egyre több orosz gáz folyik Európába

Portfolio
A Gazprom orosz energiaóriás a februári mennyiséghez képest 4,5%-kal növelte földgázszállításait Európába márciusban, míg az előző év azonos időszakához viszonyítva közel 26%-kal több gázt exportált, miközben az ukrajnai háború miatt csökkent európai exportja mellett jelentősen bővítette kínai gázértékesítéseit - írja a Reuters.

A Gazprom márciusban növelte földgázszállításait az Európába: a Reuters által végzett számítások alapján a napi átlagos volumen 4,5%-kal emelkedett februárhoz képest és majdnem 26%-kal a tavalyi azonos időszakhoz képest. Az Entsog európai gázszállító csoport adatai és a Gazprom napi jelentései szerint a vezetékes export napi átlaga elérte a 88,7 millió köbmétert (mcm)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés