Előfizetői tartalom

Fontos kérést intéztek Kínához az orosz-ukrán háború kapcsán

MTI
Kína hajlandó több jó minőségű terméket és szolgáltatást importálni Franciaországból, de egyúttal reméli, el tudja kerülni, hogy az Európai Unió "kockázatcsökkentési" stratégiája kárt okozzon neki, "negatív üzleti hangulatot" keltsen - jelentette ki Vang Ji kínai külügyminiszter, miután Pekingben tárgyalt francia kollégájával, Stéphane Séjournéval. Séjourné többek között arra kérte Pekinget, mint a nemzetközi jog betartásának egyik kulcsszereplőjét, hogy gyakoroljon nyomást Oroszországra.

Közös sajtóértekezletükön Vang kifejezte abbéli reményét, hogy Európa "kockázatcsökkentő" politikája nem irányul konkrét országok ellen, és nem sérti meg a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) szabályait. A Kínától való függetlenedés jelenti a legnagyobb kockázatot - hívta fel a figyelmet. "Folyamatosan lazítunk a kínai piacra való bejutás lehetőségein, és igyekszünk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés