Előfizetői tartalom

600 kilométert repült, majd a tengerbe zuhant a fenyegető keleti rezsim fegyvere

MTI
Észak-Korea közepes hatótávolságú ballisztikus rakétát lőtt ki - közölte a Yonhap dél-koreai hírügynökség a dél-koreai vezérkari főnökök egyesített bizottságára (JCS) hivatkozva kedden. A kilövésre alig két héttel azután került sor, hogy a phenjani állami média szerint egy "új típusú, közepes hatótávolságú hiperszonikus rakéta szilárd tüzelőanyaggal működő hajtóművének sikeres tesztelésére" került sor.

Szöuli tájékoztatás szerint a kilövést Phenjan körzetéből hajtották végre éjfél körül a Japán-tenger felé. A rakéta körülbelül 600 kilométer repült, majd a tengerbe esett. A bizottság bejelentette, hogy a dél-koreai fegyveres erőknél emelték a készültségi szintet és leszögezte: az észak-koreai ballisztikus rakéták kilövése provokációnak minősül, és súlyosan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés