Kilőtt az olaj ára!
Gazdaság

Kilőtt az olaj ára!

Portfolio
A Brent nyersolaj határidős jegyzése hordónként 89 dollár fölé emelkedett, ezzel tavaly október vége óta nem látott szintre került a jegyzés a növekvő geopolitikai aggodalmak és a korábban vártnál nagyobb kereslettel kapcsolatos várakozások közepette.

Ma eddig 2 százalékkal került feljebb a nyugati benchmark olajterméknek számító Brent jegyése és megközelítette a hordónként 90 dolláros szintet,

ilyen magasan tavaly október óta nem volt az árfolyam.

Többek között a növekdvő geopolitikai feszültségek állnak az emelkedés hátterében: Irán szíriai nagykövetsége ellen intézett légi csapást Izrael, amelyben Irán legfőbb parancsnoka és több tisztviselő is életét vesztette. Emellett a mexikói állami irányítású Pemex olajvállalat bejelentette, hogy a következő hónapokban csökkenti a nyersolajexportot, ami fokozza a meglévő ellátási hiány miatti aggodalmakat. A tervek szerint az OPEC e heti közös miniszteri ülésén értékeli a piaci körülményeket és a tagok kitermelési céljait - bár a várakozások szerint a jelenlegi kitermelési politika változatlan marad, de az ülés előtti fokozott bizonytalanság is felfelé hajtja az olajárat. A keresleti oldalon a vártnál erősebb amerikai és kínai feldolgozóipari PMI-adatok jöttek, ezek pedig a korábban projektáltnál markénsabb jövőbeli keresletet vetítenek előre.

brent90000

Címlapkép forrása: Shutterstock

Holdblog

És ha kikapcsolják az internetet?!

HOLD After Hours. Problémamegoldó podcastünk újabb fejezetében Szabó Dáviddal tárjuk fel a bitcoin, az avokádók, a kapitalizmus, az AI, a négynapos munkahét és Rosenberg összes baját.... Th

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Bejelentette az IDF: megindult az Izrael elleni támadás
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
olaj