Nagy Márton a Magyar Akkumulátor Szövetség ügyvezetőjével egyeztetett
Gazdaság

Nagy Márton a Magyar Akkumulátor Szövetség ügyvezetőjével egyeztetett

Portfolio
Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a mai napon hivatalában fogadta Kaderják Pétert, a Magyar Akkumulátor Szövetség ügyvezetőjét.

A felek a megbeszélésen áttekintették a hazai és globális akkumulátorgyártás helyzetét, az ágazat teljesítményének várható alakulását, különös tekintettel a termelést meghatározó nemzetközi és magyar gazdasági folyamatokra.

A tárcavezető a megbeszélésen kiemelte: a magyar gazdaság egyik fontos húzóerejévé az elektromos járműgyártási ökoszisztémához kapcsolódó high-tech akkumulátorgyártás lépett elő. Magyarország GDP arányos exportja az akkumulátorok és akkumulátor alkatrészek terén már ma is meghaladja az 5 százalékot, amellyel listavezető az uniós országok között. Az akkumulátorgyártás a következő években több mint 6 300 milliárd forintnyi fejlesztést hozhat hazánkba, míg a hazai gyártási kapacitás elérheti a 250 GWh-t, amely az európai szükséglet 35 százalékát szolgálhatja ki - írták a közleményben.

Nagy Márton az egyeztetésen megismételte, hogy az EU versenyképességének, az európai elektromos autóipar fellendítésének és megerősítésének érdekében uniós szintű elektromosjármű-vásárlásösztönző programot szükséges indítani.

Címlapkép forrása: Portfolio

RSM Blog

Mit kockáztatunk HR nélkül?

A vállalatok jelentős részének életében meghatározó szerepe van a HR tevékenységnek, mert a jól átgondolt HR stratégia támogatja a munkatársak, megtartását, motiválását, fejlesztését,

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nem mese ez: rengeteg pénz hullik a magyarokra pillanatokon belül

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Recesszió küszöbén Németország?