Országos geotermikus stratégián dolgozik a kormány, rengeteg gázt ki lehet majd váltani
Gazdaság

Országos geotermikus stratégián dolgozik a kormány, rengeteg gázt ki lehet majd váltani

MTI
|
Portfolio
A kormány célja, hogy Szegedhez hasonlóan más városokban is fel lehessen használni a távfűtés, vagy akár áramtermelés területén a geotermikus potenciált, és ennek érdekében a kormány megkezdte egy országos szintű stratégia kidolgozását, amely a geotermikus energia felhasználására irányul – jelezte egy mai szegedi eseményen az Energiaügyi Minisztérium államtitkára. Steiner Attila is előad a Portfolio jövő heti, április 11-i Vállalati Energiamenedzsment konferenciáján, amelyről további részletek itt érhetők el.

Az államtitkár a zöldenergiával kapcsolatos, 13 kérdésből álló online konzultációról szóló sajtótájékoztatón jelezte: nem véletlen, hogy a geotermia kérdése a konzultáció egyik fő eleme, hiszen itt nagy lehetőségek vannak. A konzultáció konkrét kérdéseiről itt írtunk bővebben:

Steiner Attila hozzátette: országos szinten akár milliárd köbméteres nagyságrendű földgázfogyasztást is ki lehet váltani geotermiával, ha az infrastrukturális beruházások megvalósulnak. Éppen most derült ki, hogy az elmúlt 12 hónapban 8,3 milliárd köbméterre csökkent az országos gázfogyasztás, további részletek:

A geotermikus energia hasznosítása kapcsán az elmúlt hónapokban számos cikket írtunk, amelyek összességében a piac jelentős fejlődési potenciálját mutatják:

Steiner rámutatott: a kormány célja, hogy minél szélesebb körű legyen a zöldenergia felhasználása, ami Magyarország energiaszuverenitását erősítheti, és olyan lehetőségeket kell teremteni, amelyekkel Magyarország sokkal kevésbé lesz függő a külső energiaimporttól. Rámutatott: nagyon jó adottságok vannak az országban, ezért több stratégián is dolgozik a kormány mind a zöldenergia termelésének, mind pedig tárolásának elősegítésében.

Utóbbi és a napenergia előretörése kapcsán megjegyezte: a paksi kapacitással és a már kiépített naperőmű kapacitással együtt jóval az országos fogyasztás felett van az előállított villamos energia, ezért annak tárolása is nagyon fontos. Emiatt a tárolást is nagy mértékben fogja ösztönözni a kormány. Utóbbi a napközben nagyon alacsonyra, olykor negatív tartományba süllyedő nagykereskedelmi áramárak miatt is szükséges:

Hangsúlyozta, hazai és európai uniós támogatások is rendelkezésre fognak állni az elkövetkező időszakban, amelyeknek együttes célja, hogy a lakosság aktívan részt tudjon venni a "zöld átmenetben, a zöld fordulatban". Utóbbi kapcsán érdemes megjegyezni, hogy múlt héten Lantos Csaba két energetikai korszerűsítési pályázatot is jelzett, egyik a lakosságnak, a másik a közszférának szól:

A szerdai eseményen Fülöp László, a Fidesz-KDNP szegedi polgármesterjelöltje többek között azt emelte ki: a napsütötte órák száma Szegeden nagyon magas, ezért fontos a napelemparkok építése, a napenergia felhasználása. Emellett Szegeden hatalmas, talán az országban a legnagyobb a geotermikus potenciál - tette hozzá Fülöp László.

Címlapkép forrása: MTI Fotó/Koszticsák Szilárd

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
romos ház szegénység