Előfizetői tartalom

Megvenné a Ganz-Mávag a spanyol Talgo vonatgyártót, benyújtották a hivatalos kérelmet

Portfolio
Benyújtotta a hivatalos jóváhagyási kérelmet a magyarországi Ganz-Mávag a spanyol vonatgyártó Talgo részvényvásárlásának jóváhagyására a spanyol kormánynak – derült ki egy csütörtöki hivatalos bejelentésből. Most tehát Pedro Sanchez kormányának kezében van a döntés, hogy létrejöhet-e a felvásárlás a stratégiai eszköznek tartott spanyol vállalatban.

A Reuters és a Bloomberg egybehangzó csütörtök esti tudósítása szerint jóváhagyási kérelmet nyújtott be a spanyol kormányhoz a Ganz-Mávag Europe Zrt. a spanyol Talgo részvényeinek felvásárlására 5 eurós árfolyam mellett. Ez a mai záróárfolyamhoz (4,4 euró) képest 14%-os prémiumot jelentene, illetve 619 millió eurós ügyletről lenne szó. A spanyol tőzsde oldalán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés