Előfizetői tartalom

Történelmi egyezséget kötött az EU és az USA a Kínával rivális országokkal

Portfolio
Az Európai Unió, az Egyesült Államok és más országok elindították az Ásványbiztonsági Partnerségi Fórumot (MSP Forum), amelyhez Kazahsztán, Namíbia, Ukrajna és Üzbegisztán új tagként csatlakozott. Ennek a fórumnak az a célja, hogy elősegítse az együttműködést a kritikus nyersanyagok (CRM) terén, amelyek elengedhetetlenek a globális zöld és digitális átálláshoz. A cél az, hogy az EU és az USA új ellátási láncokat alakítson ki, így csökkentse kitettségét Kína felé.

Az Európai Bizottság által korábban bejelentett Critical Raw Materials Club most beépül az MSP Fórumba, erősítve az együttműködést, valamint növelve az EU képességét, hogy diverzifikálja ellátási láncait – derül ki az uniós végrehajtó testület közleményéből. Az MSP Fórum két fő területre fog összpontosítani: létrehoznak egy projektcsoportot, amely a kritikus...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés