A Kína elleni EU-s szubvenciós vizsgálat közepette Európába érkezett a kínai kereskedelmi miniszter
Gazdaság

A Kína elleni EU-s szubvenciós vizsgálat közepette Európába érkezett a kínai kereskedelmi miniszter

Portfolio
A kínai kereskedelmi miniszter európai útja kezdetén találkozott a BYD és a CATL képviselőivel, miközben arra készül, hogy megvitassa a blokk által folytatott vizsgálatot, amely azt vizsgálja, hogy a kínai EV-ipar részesült-e tisztességtelen állami támogatásokból.

Wang Wentao vasárnap Párizsban kerekasztal-beszélgetést tartott több mint 10 vállalat képviselőivel, amelyek között a Geely is szerepel - derül ki a kereskedelmi minisztérium hétfőn közzétett közleményéből.

A találkozó során megismételte Peking álláspontját, miszerint a kínai EV cégek nem támaszkodnak a támogatásokra, hogy versenyelőnyre tegyenek szert, és alaptalannak nevezte az Egyesült Államok és Európa vádjait a "túlkapacitásról".

A kínai elektromos járművekkel foglalkozó vállalatok a folyamatos technológiai innovációra, a tökéletes termelési és ellátási lánc rendszerre és a teljes piaci versenyre támaszkodnak a gyors fejlődésért, nem pedig támogatásokra a versenyelőny megszerzése érdekében

- mondta Wang.

Azt is elmondta nekik, hogy a kínai kormány aktívan támogatni fogja a cégeket, hogy megvédjék törvényes jogaikat és érdekeiket.

Négy, Wang útjáról tájékoztatott forrás a Reutersnek március végén elmondta, hogy a megbeszélések középpontjában az Európai Bizottság tavaly év végén kezdődött vizsgálata áll, amelynek célja annak meghatározása, hogy kivetnek-e vámokat az exportra az európai autógyártók védelme érdekében. Kína jelentős előnyben van az európai vállalatokkal szemben, különösen az olcsó elektromos autók kifejlesztésében.

A vizsgálat novemberre várhatóan lezárul, bár az EU végrehajtó szerve már korábban is kivethet ideiglenes vámokat.

Wang vasárnap találkozott a Renault vezérigazgatójával, Luca de Meóval, aki egyben az Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) megbízott elnöke is - jelentette vasárnap a Reuters egy, a találkozóról tájékoztatott személyre hivatkozva. Wang állítólag egy vacsorára is hivatalos volt, amelyen a kozmetikai ipar vezetői vettek részt, mondta két másik, a terveket ismerő forrás.

Bruno Le Maire francia pénzügyminiszter közölte, hogy hétfőn tárgyalni fog Wanggal.

Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter jelenleg Kínában tartózkodik, ahol elmondta, hogy világszerte egyre nagyobb aggodalomra ad okot a kínai ipari kapacitásfelesleg, megjegyezve, hogy ez nem egészséges Kína számára, és más országok termelőinek is árt.

Forrás: Reuters

Címlapkép forrása: Cui Jun/Beijing Youth Daily/VCG via Getty Images

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul szerdától a benzin ára

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Montenegro Nemetorszag EU csatlakozas