Te mihez kezdenél 3 millió forinttal?
Gazdaság

Te mihez kezdenél 3 millió forinttal?

Igencsak megugrott előző évben a személyi kölcsönt felvevő magyarok száma, 2023-ban közel 12%-kal igényeltek többen ilyen típusú hitelt, mint az azt megelőző évben. A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint tavaly 245 ezer új szerződést kötöttek a pénzügyi szolgáltatók, ami majdnem 26 ezerrel több az egy évvel korábbinál. A növekedés a Covid óta szinte folyamatos, a személyi kölcsön több százezer hazai háztartásnak jelent biztos pontot olyan esetekre, amikor váratlan vagy kisebb-nagyobb kiadások merülnek fel. A Pénzcentrum kutatásában arra keresi a választ, hogy melyek a legfontosabb szempontok egy személyi kölcsön igénylése során, hol tájékozódunk a pontos feltételekről és milyen hosszú az optimális átfutási idő az igényléstől az összeg folyósításáig.

Az egyéb banki termékekkel ellentétben tavaly közel 22%-kal nőtt a személyi kölcsönök átlagos hitelösszege, vagyis az átlagos hitelösszeg 2,4 millió forint volt a bankszektor decemberi adatai alapján. Az új szerződések összege elérte az 522,9 milliárd forintot, ami 6,3%-kal több az egy évvel korábbinál.

Töltsd ki 3 perces kutatásunkat a személyi kölcsönökről itt:

Create your own user feedback survey

Az ügyfelekért folytatott versenyben a pénzintézetek igyekeznek minél inkább leegyszerűsíteni az igénylés folyamatát. Ugyanakkor, mivel egy olyan kötelezettséget vállalunk a hitelfelvétellel, amely törlesztése akár évekig is tart, minden esetben érdemes tájékozódni a pontos részletekről, akár egy hitelösszehasonlító kalkulátorral megnézni a különböző bankok által elérhető lehetőségeket.

Kattints, és töltsd ki a Pénzcentrum kutatását: mindössze 3 perc!

A szerződések számának emelkedésében fontos szerepe lehet az online csatornák térnyerésének, egyre inkább jellemző, hogy az ügyfelek az interneten vagy mobilbankon keresztül indítják el a igénylést, így az digitális lehetőségek terjedésével olyan ügyfelek is élnek a kölcsön felvételének eszközével, akik a bankfiókba adott esetben csak hosszabb gondolkodási idő után, vagy egyáltalán nem is jutnának el.

Milyen hitel a személyi kölcsön?

A személyi kölcsön egy fedezet nélküli hiteltípus, a rendszeres havi bevétel összege dönt arról, hogy mennyi hitelt kaphatunk és milyen hosszú futamidőre. A hitelösszeg elköltése nincs célhoz kötve, vagyis az áruhitellel szemben szabadon felhasználható.

Te mit gondolsz a személyi kölcsönről? Mondd el véleményed! 

A kutatás a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán működő the CoRe lab-bel együttműködve készül, az eredményeiről a Pénzcentrumon megjelenő cikkekben folyamatosan beszámolunk majd. A kérdőív anonim és önkéntes, a válaszokat 2024. március 29. és április 14. között várjuk. 

Köszönjük, hogy válaszaiddal segíted a kutatásunkat!

Címlapkép forrása: Getty Images

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
A náci Németország példája kísérti Európát - Ukrajna messze van a vereségtől

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
jerome powell fed fed