Előfizetői tartalom

Te mihez kezdenél 3 millió forinttal?

Igencsak megugrott előző évben a személyi kölcsönt felvevő magyarok száma, 2023-ban közel 12%-kal igényeltek többen ilyen típusú hitelt, mint az azt megelőző évben. A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint tavaly 245 ezer új szerződést kötöttek a pénzügyi szolgáltatók, ami majdnem 26 ezerrel több az egy évvel korábbinál. A növekedés a Covid óta szinte folyamatos, a személyi kölcsön több százezer hazai háztartásnak jelent biztos pontot olyan esetekre, amikor váratlan vagy kisebb-nagyobb kiadások merülnek fel. A Pénzcentrum kutatásában arra keresi a választ, hogy melyek a legfontosabb szempontok egy személyi kölcsön igénylése során, hol tájékozódunk a pontos feltételekről és milyen hosszú az optimális átfutási idő az igényléstől az összeg folyósításáig.

Az egyéb banki termékekkel ellentétben tavaly közel 22%-kal nőtt a személyi kölcsönök átlagos hitelösszege, vagyis az átlagos hitelösszeg 2,4 millió forint volt a bankszektor decemberi adatai alapján. Az új szerződések összege elérte az 522,9 milliárd forintot, ami 6,3%-kal több az egy évvel korábbinál. Töltsd ki 3 perces kutatásunkat a személyi kölcsönökről itt: (function(t,e,s,n){var...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés