Pénzcentrum

Pénzcentrum

Cikkeinek a száma: 30
Nem tiltani, hanem tanítani kell az iskolában az AI-használatot

Nem tiltani, hanem tanítani kell az iskolában az AI-használatot

A mesterséges intelligencia korszakának hajnalán az egész oktatási rendszer célja és eszközrendszere megérett egy jelentősebb újragondolásra - mondta a Pénzcentrumnak adott interjújában Balogh Petya, a Cápák között angyalbefektetője. Mint mondta, manapság a sikeres karrierhez nem lexikális tudásra van szükség, hanem kreatív és hatékony problémamegoldásra, ezt viszont szerinte nem tanítják a magyar iskolákban. Az STRT Holding vezérigazgatójával arról is beszélgettünk, mennyire könnyű vagy nehéz 2024-ben fiatalnak, kezdő vállalkozónak lenni Magyarországon, és kiderült, az RTL Cápája mit gondol arról, hogy manapság egyre több az influencer-vállalkozó. Arról pedig már a május 9-i GEN Z Fest 2024-en fog beszélgetni, hogy szerinte bátorság vagy értelmetlen hősködés-e manapság fiatalon vállalkozni.

Te mihez kezdenél 3 millió forinttal?

Te mihez kezdenél 3 millió forinttal?

Igencsak megugrott előző évben a személyi kölcsönt felvevő magyarok száma, 2023-ban közel 12%-kal igényeltek többen ilyen típusú hitelt, mint az azt megelőző évben. A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint tavaly 245 ezer új szerződést kötöttek a pénzügyi szolgáltatók, ami majdnem 26 ezerrel több az egy évvel korábbinál. A növekedés a Covid óta szinte folyamatos, a személyi kölcsön több százezer hazai háztartásnak jelent biztos pontot olyan esetekre, amikor váratlan vagy kisebb-nagyobb kiadások merülnek fel. A Pénzcentrum kutatásában arra keresi a választ, hogy melyek a legfontosabb szempontok egy személyi kölcsön igénylése során, hol tájékozódunk a pontos feltételekről és milyen hosszú az optimális átfutási idő az igényléstől az összeg folyósításáig.

Te vennél fel most személyi kölcsönt? Töltsd ki 3 perces kutatásunkat!

Te vennél fel most személyi kölcsönt? Töltsd ki 3 perces kutatásunkat!

Igencsak megugrott előző évben a személyi kölcsönt felvevő magyarok száma, 2023-ban közel 12%-kal igényeltek többen ilyen típusú hitelt, mint az azt megelőző évben. A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint tavaly 245 ezer új szerződést kötöttek a pénzügyi szolgáltatók, ami majdnem 26 ezerrel több az egy évvel korábbinál. A növekedés a Covid óta szinte folyamatos, a személyi kölcsön több százezer hazai háztartásnak jelent biztos pontot olyan esetekre, amikor váratlan vagy kisebb-nagyobb kiadások merülnek fel. A Pénzcentrum kutatásában arra keresi a választ, hogy melyek a legfontosabb szempontok egy személyi kölcsön igénylése során, hol tájékozódunk a pontos feltételekről és milyen hosszú az optimális átfutási idő az igényléstől az összeg folyósításáig.

Betétdíj, palackgyűjtés: tényleg megéri az új

Betétdíj, palackgyűjtés: tényleg megéri az új "mindenért fizetős" üvegvisszaváltó rendszer?

2024-ben is végez kutatásokat a Pénzcentrum, és most egy igazán releváns témában mérik fel a lakosság álláspontját. A Debreceni Egyetemmel együttműködésben egy kérdőíves kutatás keretében folytatnak felmérést az idei januártól hivatalosan bevezetésre kerülő új DRS (Deposit Return System), vagyis a kötelező üvegvisszaváltó rendszer kapcsán. Az új rendszer kihívás elé állítja az embereket, hiszen a betétdíj visszaszerzése érdekében nem csupán a szelektív hulladékgyűjtőkhöz kell látogatni, hanem a műanyag palackokat a boltig is vissza kell vinni. A kutatás elsődleges célja az, hogy feltérképezze, hogyan áll a lakosság az új rendszerhez.

Recesszió, háború, természeti katasztrófák: vajon mennyire boldog 2023-ban egy átlag magyar?

Recesszió, háború, természeti katasztrófák: vajon mennyire boldog 2023-ban egy átlag magyar?

2021 és 2022 után idén is útjára indította a Pénzcentrum a Nagy Boldogságtesztet, melyből az év utolsó napjaira kiderül, mennyire boldog, elégedett nép a magyar 2023-ban. A kérdések próbálják lefedni az élet minden szegmensét: munka, magánélet, közélethez való viszony, no és persze az anyagi helyzetünk alakulása is egyre érdekesebb. Kérjük, a cikk végén töltsd ki a kérdőívet. Köszönjük!

Oszkó Péter: a problémák az elmúlt évek gazdaságpolitikájának a jellegéből adódó szükségszerű következmények

Oszkó Péter: a problémák az elmúlt évek gazdaságpolitikájának a jellegéből adódó szükségszerű következmények

A magyar gazdaságpolitika és a jelenlegi piaci környezet kihívásairól beszélt Oszkó Péter az OXO Holdings vezérigazgatója a Pénzcentrumnak adott interjújában, amelyben kifejtette, hogy a kormányzati gazdaságpolitika az érdemei mellett több hibát is elkövetett, ami miatt a gazdaság már négy negyedéve recesszióban van, valamint az idei évre már nem vár érdemi javulást. Nem tartja meglepőnek, hogy fejlettségben megelőzte Románia Magyarországot.

Égető pedagógushiánnyal fordulunk az iskolakezdésre

Égető pedagógushiánnyal fordulunk az iskolakezdésre

A 2023/2024-es tanév közeledtével aggasztóan magas tanárhiány tapasztalható Magyarországon, különösen a fővárosban és Pest megyében a Pénzcentrum elemzése alapján. Az iskolakezdés előtt néhány nappal a hivatalos adatok szerint mintegy ezer pedagógus hiányzik a rendszerből.

Új kihívásokkal küzdenek a balatoni turizmusban

Új kihívásokkal küzdenek a balatoni turizmusban

Károly Tamással, a Club Tihany Üdülőközpont Zrt. igazgatójával készült interjúban beszélgetett a Pénzcentrum a változásokról, amelyek a Balaton körüli szállodai ipart érintették az elmúlt évtizedekben. A szállodákban tapasztalt személyzet csökkenése mellett viszont jön az árak emelkedése: az infláció miatt 15-30 százalék a dinamikus árképzés miatt, de a vendégek ezt elfogadták. Így aki időben foglalja le az utazását, az kedvezőbb áron jut hozzá.

Lerántották a leplet az influenszerek milliós fizetéseiről

Lerántották a leplet az influenszerek milliós fizetéseiről

Forgács Mariann, közösségimédia-szakértő készített interjút a Pénzcentrum a kommentelési kultúra leépüléséről és a magyar influenszerek világáról. A szakértő szerint fontos, hogy a szülők se agresszív kommenteket írjanak a közösségi felületekre, mert ez a gyerekek feljődésére is kihat. Ugyanígy azt javasolja, hogy a cégek és ügynökségek támogassák inkább azokat az influenszereket, akik minőségi tartalmat állítanak elő, és nem alpárisággal és botrányokkal építik a közönségüket. A hosszú interjúból az is kiderül, hogy mi kell a milliós fizetésekhez a szcénában.

Airbnb: itt a szigorítás, Magyarországon sajátságos a helyzet

Airbnb: itt a szigorítás, Magyarországon sajátságos a helyzet

A portugál kormány úgy döntött, hogy betiltja a rövid távú lakáskiadást a lakhatási válságra reagálva. Egyre több helyen szigorítják az Airbnb és más közvetítők tevékenységét. Magyarországon egy faramuci szabályozást vezettek be, amelyet nem is alkalmaznak. A korlátozás viszont nem várt hatásokkal járhat a Magyar ApartmanKiadók Egyesületének elnöke szerint.

Rohamosan fogynak a helyek húsvétra a magyar szállodákban

Rohamosan fogynak a helyek húsvétra a magyar szállodákban

Rekordévre készül a turizmus, a várakozások szerint nemcsak az első negyedév, de a húsvéti időszak is kiemelkedően jó számokat hoz majd. A legnépszerűbb belföldi úti cél a tavaszi szünetben idén Eger, Gyula és Hajdúszoboszló lesz, az árak viszont legkevesebb 16, de inkább 20-30 százalékkal emelkedtek meg egyetlen év  leforgása alatt. Egy éjszaka egy főnek átlagosan 11 420 forintba kerül - írja a Pénzcentrum.

Teljes fordulat érte el a magyar autópiacot

Teljes fordulat érte el a magyar autópiacot

A magyar autókereskedésekben lerövidültek a várólisták, miután a koronavírus-járvány okozta leállások miatt a gyártók készleteit teljesen elkapkodták és gondot jelentett a kereslet kielégítése. Mostanra viszont a népszerű modelleket akár 2-3 hónapos határidővel is le tudják szállítani - tudta meg a Pénzcentrum a hazai importőröktől.

  • 1
  • 2
Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagyon gyorsan terjed egy régi-új fertőzés Magyarországon - Ezt kell tenni, hogy megelőzzük a halálos bajt!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.