Merész kijelentést tett Elon Musk: karnyújtásnyira lehetünk az emberfeletti mesterséges intelligenciától
Gazdaság

Merész kijelentést tett Elon Musk: karnyújtásnyira lehetünk az emberfeletti mesterséges intelligenciától

Portfolio
Elon Musk szerint már a következő év végére megjelenhet az emberfeletti mesterséges intelligencia (AI), amely minden eddiginél okosabb lehet. Szerinte ez ekkor teljesülhet, ha az ágazat számítástechnikai és energiaigényei nem válnak fenntarthatatlanná – számolt be a The Guardian.

Elon Musk, a technológiai szektor egyik vezető alakja, úgy véli, hogy már a következő év végére megjelenhet az emberfeletti mesterséges intelligencia. Ez az állítás szorosan kapcsolódik korábbi jóslatához, amely szerint 2029-re valósággá válik a szuperintelligens AI. Az emberfeletti intelligencia olyan gépi értelemre utal, amely minden feladatban felülmúlja az emberi képességeket, míg

a szuperintelligencia még ennél is tovább megy: minden lehetséges feladatban jobb eredményt ér el, mint az emberiség összesített tudása.

A világ egyik leggazdagabb embere a nézeteit egy élő interjúban osztotta meg az X közösségi platformon. Felhívta a figyelmet arra, hogy az elképzelés technológiailag lehetséges lenne, azért vannak bizonyos akadályok. Ilyen például az energiaigény növekedése és a speciális AI-tanuló chipek hiánya, ezek pedig korlátozhatják a fejlődés ütemét. Hozzátette, hogy korábban chiphiány nehezítette a fejlesztéseket és előrevetítette, hogy hamarosan az energiaellátás lesz a fő kihívás.

Hasonló témákról is szó lesz a Portfolio április 23-ai AI in Business c. rendezvényén. Regisztráció és részletek itt!

2016-ban Musk már aggodalmát fejezte ki a mesterséges intelligencia fejlődésének potenciális veszélyei miatt.

Ennek jegyében alapította meg xAI startupját, amelynek célja egy etikus AI rendszer kifejlesztése. Az xAI által fejlesztett Grok AI chatbotja jelenleg versenyben áll az OpenAI GPT-4 modelljével, ami jelzi Musk vállalkozásának ambícióit ezen a területen. A milliárdos jóslatainak pontosságát illetően eddig vegyesek az eredmények: korábban téves előrejelzéseket tettek többek között a Tesla autonóm vezetési képességéről és a SpaceX Mars-missziójáról is. Hasonlóan ezekhez, a Neuralink agychipes projektje is jelentős késedelmekkel halad.

Elon Musk tevékenysége nem korlátozódik csupán technológiai innovációra; aktívan részt vesz társadalmi és politikai vitákban is. Legutóbb Brazíliában került konfliktusba egy legfelsőbb bírósági bíróval az X platformmal kapcsolatos ítéletek miatt. Nyilatkozataiban gyakran hangsúlyozza: kommunikációját nem anyagi érdekek vezérlik, hanem ami szerinte érdekes vagy fontos lehet közönség számára.

Címlapkép forrása: Muhammed Selim Korkutata/Anadolu via Getty Images

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
A náci Németország példája kísérti Európát - Ukrajna messze van a vereségtől

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
jerome powell fed fed