Előfizetői tartalom

Szijjártó Péter: nem mondjuk fel az orosz gázszerződést, növelni akarjuk a horvát LNG-beszerzést

A magyar-orosz hosszú távú gázvásárlási szerződést nem fogja felmondani Magyarország, hiszen az kedvező, így a diverzifikáció csak arra irányulhat, hogy emellé milyen forrásból érkezik földgáz hazánkba – rögzítette az 5. budapesti LNG Summit nyitóelőadásában Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter bejelentette, hogy Magyarország meg fogja hosszabbítani az együttműködését a Shellel a krk-i LNG-terminálon keresztüli földgáz beszerzésre, és növelni is tervezi az éves vásárlási mennyiséget a most érvényes volumenről, emellett nagyon számít a romániai Neptun Deep mezőből meginduló gázvásárlásra is.

Szijjártó Péter bevezető előadásában rámutatott, hogy a kiszámíthatatlanság a fő jellemzője az elmúlt időszaknak, és ez az energiapiacokra is begyűrűzött, és ez főként azokat az országokat érintette hátrányosan, amelyek elzártak a tengeri kikötőktől (landlocked country status) és nincs érdemi saját fosszilis kitermelési lehetőségük. A külgazdasági és külügyminiszter...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés