Felbukkant a bujdosó milliárdos, mozgásba lendültek a befektetők

Portfolio
Jack Ma, az Alibaba társalapítója a kiskereskedelmi óriáscég belső hálózatán írt egy szokatlanul hosszú levelet az alkalmazottaknak, amelyben támogatását fejezte ki a vállalat szerkezetátalakítási törekvései iránt - közölte a Reuters. Az értesülést követően az Alibaba részvényei nagyot ugrottak a hongkongi tőzsdén.

Az Alibaba társalapítójaként ismert Jack Ma ritkán hallatott magáról nyilvánosan az utóbbi időben, most azonban egy hosszú üzenetet küldött a vállalat alkalmazottainak, amiben

kifejezte támogatását a kiskereskedelmi óriásvállalat átalakítási folyamatával kapcsolatban.

Az üzenet közzététele után az Alibaba részvényei 5 százalékkal emelkedtek a hongkongi tőzsdén, az előzetes adatok alapján az amerikai tőzsdéken jegyzett részvény is jelentős pluszban nyithat (3,2% emelkedés, piros karika).

Az Alibaba egy évvel ezelőtt jelentette be, hogy hat különálló egységre osztja szét az üzletet, ami

a cég 25 éves történetének legnagyobb átalakulását jelenti.

Ezután a vállalatnak számos kihívással kellett szembenéznie, többek között új vezérigazgatót neveztek ki, valamint visszavonták a felhő- és logisztikai egységek tőzsdei bevezetésének terveit, miközben az e-kereskedelem területén csökkent a relatív pozíciója, elsősorban a Temu-t üzemeltető PDD kontójára.

A fenti kihívások közepette kifejezetten rosszul teljesít mostanában az Alibaba részvénye, ezért is reagálhattak ilyen lelkesen a befektetők Jack Ma elismerő szavaira: a volt vezető többek között Eddie Wu vezérigazgatót és Joe Tsai elnököt méltatta, kiemelve, hogy a vállalat felosztása elősegítette a döntéshozatal hatékonyabbá tételét. Hangsúlyozta továbbá, hogy az Alibaba bár hibázott a múltban, de fontos ezeket elismerni és kijavítani. A levél egyébként az elmúlt öt év leghosszabb üzenete volt Ma részéről az Alibaba belső hálózatán.

Forrás: Reuters

Címlapkép forrása: Wang HE/Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF