Előfizetői tartalom

Kellemetlen meglepetés az Alibabától, szakad az árfolyam

Portfolio
Ugyan az Alibaba második negyedéves számai a vártnak megfelelően alakultak, de a friss számok közzétételét követően érkezett néhány meglepetés. A cég története során először fog osztalékot fizetni, annak viszont már kevésbé örültek a befektetők, hogy a vállalat elvetette a felhőszolgáltatásának kiválási terveit az amerikai exportkorlátozás okozta nehézségekre hivatkozva, emellett élelmiszerüzletágának tőzsdei IPO-ját is elhalasztotta.

Az Alibaba 27,7 milliárd jüan profitot ért el a második negyedévben, ami elmarad az elemzők által várt 29,7 milliárd jüantól. A bevétel azonban a vártnak megfelelően alakult, 224,79 milliárd jüanos érték 9 százalékkal volt több, mint a tavalyi év azonos időszakban. A vállalat még márciusban jelentette be, hogy 24 éves történetének legnagyobb szervezeti átalakítását...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés