Előfizetői tartalom

Mutatunk egy olcsó részvényt, amiben most indulhat a rakéta!

Kifejezetten pocsék éve volt tavaly a kínai befektetéseknek, a szenvedés pedig az év elején is folytatódott. A várakozások szerint azonban Kína ismét elindulhat a növekedés útján, a nagy kérdés éppen ezért most az, hogy a piacok lesznek-e elég türelmesek a reformokkal kapcsolatban. Éppen ezért most mutatunk egy olyan kínai részvényt, ami 50 százalékkal is többet érhet, és a következő hónapok egyik nagy nyertese lehet.

Berobban a Sárkány Éve?

Nem sikerült a legfényesebben a kínai befektetési sztori 2023-ban: a világ második legnagyobb gazdaságának fellendülését többek között az ingatlanszektorban jelentkező kihívások, az Egyesült Államokkal fennálló feszültségek, a vártnál lassabb kilábalás a szigorú zéró-covid politika okozta visszaesésből, a magas eladósodottság és a gyenge exportpiacok hátráltatták. A turizmuson és néhány ágazaton, például az elektromos autók piacán kívül 2023 tehát nagyrészt a vártnál lassabb növekedésről és az egyre nagyobb bizonytalanságról szólt: az ország gazdasági egészségével kapcsolatos növekvő piaci pesszimizmus markáns jele volt, amikor a Moody's hitelminősítő december elején negatívra váltotta Kína szuverén hitelminősítési kilátását, az ország ingatlanpiaci likviditási válságának és középtávú növekedési kockázatoknak való kitettség miatt. A Financial Times által idézett adatok szerint a külföldi befektetők augusztus óta folyamatosan nettó eladóként vannak jelen a kínai részvénypiacokon, ennek eredményeként az oda irányuló nettó külföldi befektetések 2015 óta a legalacsonyabb szinten alakultak.

A piaci szereplők egyöntetű hozzáállása szerint

A GAZDASÁGI FEJLŐDÉS ÚJBÓLI BEROBBANTÁSÁHOZ MARKÁNS SZAKPOLITIKAI REAKCIÓRA VAN SZÜKSÉG,

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés